2011. március 31., csütörtök

Tót-Váradi Kászonyi András: Magyarországból - Jelenlegi ára: 1 995 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Magyarországból tett velencei utazásA könyv listaára: 2495 Ft. Leírás:
Kiss István Jeruzsálemi utazásának velencei beszámolóján kívül Kászonyi András könyve az első magyar turista leírás Velence városáról. Külön értéke, hogy a szerző a Velencei Köztársaságot még eredeti fényében láthatta, ugyanis két évvel 1795-ben tett utazását követően (mikor barátai unszolására útikönyvét kiadta) Napóleon seregei véget vetettek a városállam 1100 éves fennállásának. Kászonyi királyi tanácsosként elég előkelő vendég volt ahhoz, hogy a legelegánsabb szállóban lakjon, találkozhasson az arisztokráciával, sőt a dózse díszhajójára is feljusson, ám annyira azért mégsem védett diplomata, hogy ne érintkezhessen az utca emberével, ne szemlélhesse a tömeget közvetlen közelről a Szent Márk téren. Éppen ezért könyve kivételesen értékes beszámoló - dacára annak, hogy könyvét nem tudós értekezésnek szánta, sőt előszavában még mentegeti is magát csiszolatlan stílusáért (fölöslegesen, nyelvezete a mai fülnek kecsesen ódon zamatú). Bár az irodalomtörténet kimutatta, hogy Kászonyi írott forrásokat is beépített művébe, velencei életképei, a velencei szokásokról és emberekről, akárcsak a legendás államvezetésről tudósító sorai ízesek, életszerűek. De beszámol az odavezető úton megismert tartományokról is, Karintiáról, Triesztről és Velence egykori tartományáról, a várostól északra elterülő Terra Fermáról. A művet - melynek egyes részletei 1990-ben a Magyar utazási irodalom (Bp., Szépirodalmi, 1990) című összeállításban láttak napvilágot - az olvasók úgy hasonmás formában, mint átírásban élvezhetik, ez utóbbi szövegváltozathoz kapcsolódnak a közreadó, Bárándy Gergely tartalmas jegyzetei. A szerkesztői előszóval és korabeli metszetek másolataival illusztrált szép kötet irodalomtörténészek és Velence-rajongók figyelmére egyaránt számíthat. ISBN: 978-963-244-014-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 995 Ft

Az aukció vége: 2011-04-03 18:56
. Tót-Váradi Kászonyi András: Magyarországból - Jelenlegi ára: 1 995 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése